Gerard – In 7 jaar van relatieve leek tot specialist die aanzet gaf tot een UC-specialistenteam

Gerard
OGD is een flexibele werkgever die het motto “Work Hard, Play Hard.” hanteert.

Hoe ben je bij OGD terecht gekomen?

Ik was op zoek naar nieuwe bijbaan om het financiële gat naast het studeren te vullen. Een goeie vriendin van mij wees mij op een OGD flyer die op school lag. Op de flyer stonden kreten als ‘ben jij goed met computers’ en  ‘ben jij de vraagbaak voor je familie’. Op alle punten kon ik ‘ja’ antwoorden, dus vulde ik een contact formulier in. Vrij snel daarna werd ik uitgenodigd om kennis te maken.

Binnen twee weken was ik officieel in dienst van OGD en begon ik op een klus. Ik had toen nog het idee om dit als bijbaan tussendoor te beschouwen en om na mijn afstuderen iets anders te vinden, maar ik had het zo naar mijn zin bij OGD dat ik ben gebleven, net als veel andere OGD’ers.

Wat voor werkgever is OGD?

OGD is een flexibele werkgever die het motto “Work Hard, Play Hard.” hanteert. Je maakt soms lange dagen, maar krijgt daarbij alle leuke voordelen van OGD. Op vrijdagmiddag is er altijd een borrel op ons hoofdkantoor in Delft, er zijn uitjes (raften, Efteling, uit eten e.d.), een zeilweekend en een skiweekend. Oftewel, tegenover het harde werken staat veel plezier met collega’s en dat zorgt voor een gezellige sfeer.

Naast werk en plezier vindt OGD de ontwikkeling van werknemers ook een belangrijk aspect. Er wordt naar je geluisterd en er is ruimte voor uitvoering van je ideeën. Ook worden veel cursussen aangeboden, welke door OGD’ers voor OGD’ers gegeven worden. Het aanbod is divers en het niveau loopt uiteen van basis tot gevorderd. Denk hierbij aan de basis hardware- en netwerktechnieken, tot een compleet traject (CCNA/MCSA/MSCE) waarmee je de certificeringen kunt halen.

Hoe ziet je loopbaan pad er uit? Waar ben je begonnen? Wat doe je nu? Wat zijn je plannen?

Voor mij is het begonnen met een migratieproject bij een onderzoeksinstituut. Op die klus heb ik enorm veel geleerd en dat was OGD ook opgevallen. Na een paar maanden zag ik, bij OGD intern, de oproep voor de FastTrack. De FastTrack is een uitgebreid traineeship, waarin ambitieuze en technische talenten vanuit een junior positie worden klaargestoomd voor een uitdagende beheerfunctie.

Ik mocht meedoen aan de FastTrack en werd intern geplaatst bij de afdeling Interne Automatisering (IA). Deze groep is verantwoordelijk voor OGD’s eigen serverpark, applicaties en diensten. Hier heb ik de geleerde stof in praktijk mogen brengen. Na verloop van tijd ben ik binnen IA verantwoordelijk geworden voor onze Skype for Business omgeving. In die periode heb ik mijn Skype for Business MCSE-certificering behaald. Na drie jaar bij IA te hebben gezeten heb ik een jaartje minder actief voor OGD gewerkt. Ik ben enige tijd wezen reizen zowel privé als voor OGD naar Amerika, namelijk naar Microsoft Ignite. Na dit jaar heb ik samen met mijn collega Jos het inittief genomen om ons eigen Unified Communications specialistenteam te starten. Inmiddels zitten we met acht specialisten in dit team. We houden ons bezig met Exchange, Skype for Business en Office 365. Dit doen we op basis van Advies, Projecten, Beheer en Aanbestedingen. We hebben als doel om zoveel mogelijk automation toe te passen.

Om dit allemaal in perspectief te zetten: Voordat ik begon bij OGD had ik nog nooit ingelogd op een Windows Server, had ik geen benul wat AD was en had ik PowerShell nog nooit aangeraakt. Nu houd ik me bezig met Powershell, GIT, Terraform, Chef, Ruby en Azure DevOps.

Wat doe je buiten Werk? Larpen? Gamen? Casemodden?

Naast de wekelijkse borrel, ben ik ook vaak in de bioscoop te vinden. Ik ben een filmfanaat en ik ga samen met vrienden bijna elke dinsdag naar de bioscoop. Ook ben ik een fervent powerlifter en vind je me 3 á 4 dagen per week in de sportschool of sportzaal op kantoor.

Heb je nog vragen of kunnen we je nog ergens mee helpen?

We kunnen je bellen of mailen

Of neem zelf contact op met de recruiters

Bel 088 65 00 000

Mail werken@ogd.nl