Ict implementatieplan
Samen naar een nieuwe manier van werken


Gebruikers krijgen steeds meer te maken met snelle veranderingen binnen technologie en organisatie. Daar hoort een passende begeleiding bij. Bij de overgang naar de cloud, een nieuwe versie van Windows of een andere applicatie hoort een nieuwe werkwijze en gedragsverandering.
Een goed adoptieplan en begeleiding zorgt ervoor dat de weerstand bij gebruikers weggehaald wordt, zodat er hogere medewerkerstevredenheid is en het maximale uit de nieuwe tool wordt gehaald. Ons adoptietraject is volledig gericht op het vertrouwd worden én werken met de nieuwe werkplek.
De adoptiecoach stelt een plan op om te zorgen dat iedereen na de migratie prettig en efficiënt kan werken. In hoofdlijnen verloopt dit traject volgens de onderstaande stappen:
Aanpak
Dit hebben we geleerd vanuit onze ervaring
Stap 1: Inventarisatie.
Uit ervaring weten we dat er een persoonlijke aanpak nodig is voor een vlekkeloze overgang naar de nieuwe werkmethode. Voordat we beginnen met het project gaan we in gesprek met een geselecteerde groep medewerkers (key-users) die de organisatie weerspiegelt. Hoe werken jullie nu? Hoe willen jullie (samen)werken? Daarnaast inventariseren we:
- welke impact de ict-vernieuwingen hebben;
- welke impact de veranderingen hebben op de dagelijkse werkzaamheden;
- welke kennis er nog ontbreekt;
- en wat de bekende communicatiekanalen binnen de afdelingen zijn.
We nemen deze key-users mee in het ontwerp, het testen en de realisatie van de nieuwe oplossingen. Daarnaast zullen zij ambassadeurschap creëren onder hun teamleden en hen enthousiasmeren over de nieuwe manier van werken.
Stap 2: Campagnes.
Door middel van verschillende (awareness)campagnes bereiden we de medewerkers voor op de komende veranderingen. Hiervoor gebruiken we de bekende communicatiekanalen voor. We stemmen dit af op verschillende type medewerkers; er wordt per afdeling gezocht naar een invalshoek waarmee we de medewerkers aansporen om met de nieuwe techniek aan de slag te gaan. Per doelgroep bieden we dan simpele kleine stukjes informatie aan over de nieuwe technologie. Middels een What's in it for me campagne leggen we de échte voordelen uit voor de medewerkers toegespitst op hun werkzaamheden en behoeftes, zodat het natuurlijk en zelfs aanlokkelijk voelt om de overstap te maken.
Stap 3: Trainingen.
Hoe dichter we bij de migratie komen, hoe hoger de intensiteit van het adoptietraject. Via trainingen en workshops zorgen we dat gebruikers van allerlei niveaus de vaardigheden leren om hun werkzaamheden in de nieuwe omgeving uit te voeren. Daarnaast zorgen we voor duidelijke handleidingen, instructievideo's en tips & tricks gedrukt op prisma's op de bureaus.
Stap 4: Na de migratie.
Na de migratie Na de migratie zorgen we voor extra ondersteuning op de vloer (floorwalkers) waar medewerkers met technische of functionele vragen terecht kunnen. De floorwalkers kunnen de oplossingen en handigheidjes direct op de computer van de gebruiker laten zien en zorgen dat zij verder kunnen werken. Daarnaast bieden wij indien nodig extra of vervolgtrainingen aan. Als alles voltooid is beschrijven we onze successen: de hele organisatie mag weten hoe iedereen met goed gevolg over is gegaan naar een nieuwe manier van werken.

Onze oplossing.
Ik heb tijdelijk een systeembeheerder nodig
Je hebt extra capaciteit nodig, omdat je systeembeheerder afwezig is of vanwege de uitrol van een project. Je hebt dan op korte termijn een systeembeheerder nodig die goed past bij jouw bedrijf. Wanneer je bij ons een systeembeheerder inhuurt, zorgen we voor de juiste match. Ook krijg je een medewerker op niveau. Heb je meer of minder capaciteit nodig? Dan kun je snel op- en afschalen. Zo is jouw systeembeheer altijd goed geregeld.
Onze oplossing.
Ik heb structureel systeembeheer nodig
Je hebt voor langere tijd een systeembeheerder nodig. Je hebt daarbij niet altijd een systeembeheerder over de vloer nodig, maar je wilt wel de zekerheid dat problemen altijd snel worden verholpen. Door te kiezen voor co-sourcing ben je altijd verzekerd van het juiste beheer en kun je daarnaast aanvullend advies krijgen.
Onze oplossing.
Ik wil geen omkijken meer hebben naar systeembeheer
Ict kost je momenteel veel energie en tijd terwijl je er eigenlijk geen omkijken naar wilt hebben. In dat geval kun je jouw ict geheel of gedeeltelijk uitbesteden. Daarbij leg je de verantwoordelijkheid over je ict, en dus je systeembeheer, bij ons. Zo kun je meer tijd in je core-business steken.
