detection&response
Een zo laag mogelijk risico op cyberincidenten
100% beveiliging bestaat niet. Wil je zeker weten dat je organisatie zo min mogelijk risico loopt? Dan is managed.detection van OGD voor jou: een proactieve aanpak die geavanceerde technologie en menselijke analyse inzet in om cyberdreigingen op te sporen, te detecteren en te verhelpen.
Als organisatie heb je geen zin om continu securitybrandjes te blussen. Met detection&response kun je direct ingrijpen bij een aanval en verlaag je de risico’s en de kosten aanzienlijk. Zo wordt de kans dat een cybercrimineel ongemerkt je omgeving binnenkomt, een stuk kleiner.
Uitdagingen
Dit hebben we geleerd vanuit onze ervaring
Onze oplossing.
Continu security-brandjes moeten blussen
Voor organisaties die het MKB-formaat ontstijgen, is het security-fundament niet meer voldoende. Zij willen het risico op cyberincidenten zoveel mogelijk verlagen. Dan heb je detectie nodig: dan kun je namelijk direct actie ondernemen wanneer een cybercrimineel inbreekt.
De realiteit is dat je niet alle incidenten kunt voorkomen. Maar over het algemeen geldt: hoe eerder je kan ingrijpen, hoe goedkoper het is. Het is het daarom voor grotere organisaties waard om te investeren in managed detection & response.
Onze oplossing.
Basisveiligheid is niet genoeg voor mijn bedrijf
Het is belangrijk om eerst vast te stellen wat je wil beveiligen, en waarom. Hiervoor gebruiken we het NIST-model: wat voor risiconiveau is acceptabel voor je organisatie? Kun je het af met het fundament of is het belangrijk om je meer in te dekken?
Een risico-inventarisatie is essentieel: doe je dit niet, kom je voor verrassingen te staan of geef je te veel geld uit. Mocht uit de inventarisatie blijken dat je aan de basis niet genoeg hebt, kun je besluiten om je assets zo goed mogelijk te beschermen met managed detection & response.
Onze oplossing.
Regelgeving verplicht ons tot een detectieproces
Voor sommige organisaties bestaat er regelgeving, waardoor ze er niet onderuit komen om managed detection & response te implementeren. Dat geldt bijvoorbeeld voor de overheid. Organisaties moeten volgens de BIO een detectieproces paraat hebben.
Ook financiële organisaties hebben te maken met regels van DORA en DNB en voor de maakindustrie zijn er Europese richtlijnen. OGD helpt deze bedrijven met het implementeren van een proactieve aanpak voor het opsporen en verhelpen van dreigingen.
Onze oplossing.
Data uit verschillende bronnen halen kost veel tijd
Zorgt het draaien van grote rapporten voor vertraging in je systemen? Je wilt snel rapportages kunnen uitdraaien en het liefst vanuit verschillende systemen.
Hiervoor heb je een goed data warehouse nodig, waar de gegevens uit verschillende bronnen bij elkaar komen. Het data warehouse optimaliseert jouw data voor het maken van rapportages, zodat deze in een handomdraai te genereren zijn.
Onze oplossing.
Het is onduidelijk wie toegang heeft tot welke data
Zet ieder team handmatig zijn eigen rapportages in elkaar, omdat niet iedereen toegang heeft tot de juiste data? Het onderhouden van deze rapporten kost veel tijd.
Met een datawarehouse maak je jouw datastromen inzichtelijk en achterhaal je ook wie er toegang heeft tot welke gegevens. Vervolgens is die toegang goed te borgen en te onderhouden. Zo krijg je effectieve rapportages die op elkaar aansluiten.
Onze oplossing.
We hebben een wildgroei aan rapportages
Het is een bekend fenomeen: elk team of afdeling binnen een bedrijf maakt haar eigen rapportages, omdat de standaardrapportages uit de verschillende softwarepakketten niet toereikend zijn. Zo raken er vele rapporten in omloop; een onhoudbare situatie. Met een goed data warehouse heb je een overzichtelijke datastructuur waarop elke afdeling centrale rapporten kan bouwen.