Delftse scholieren doen mee aan FLL® World Festival in St. Louis

Jeroen en Sibrand Op de Beek, Koen Slotboom en Leon van der Waal, allen tussen twaalf en veertien jaar oud en afkomstig uit Delft, doen met hun team The Lego Hackerz mee aan de FIRST LEGO League, een wedstrijd waar wereldwijd 29.000 teams aan deelnemen. Het team mag Nederland gaan vertegenwoordigen op het FLL World Festival in St. Louis van 26 t/m 29 april 2017, en wij zijn bij OGD heel blij om daar als Delftse techneuten een klein beetje aan bij te mogen dragen!

De FIRST LEGO League (FLL®) is een wedstrijd die jongeren tussen de 9 en 15 jaar uitdaagt om de maatschappelijke rol van techniek en technologie te onderzoeken aan de hand van verschillende opdrachten. De opdrachten worden elk jaar opgehangen aan een thema en gedefinieerd in de jaarlijks wisselende Challenge.

De wedstrijd bestaat uit twee delen: ten eerste moet het team een robot ontwerpen en programmeren die autonoom verschillende missies kan uitvoeren. De missies en opdrachten zijn voor alle deelnemende teams uit de hele wereld gelijk. Het komt er bij dit onderdeel op aan om een betrouwbare robot te bouwen die op innovatieve wijze de missies zo efficiënt mogelijk oplost. Ten tweede moet het team een onderzoeksproject uitvoeren waarin een oplossing moet worden bedacht voor een probleem dat aansluit bij het thema van dit jaar: Animal Allies. Het team heeft onderzocht hoe voorkomen kan worden dat egels en andere kleine dieren gewond raken bij maaiwerkzaamheden, en kwamen daarmee al eerder in de publiciteit.

Het team houdt een blog bij waarin het verslag doet van de voorbereiding en voortgang van de wedstrijd in de VS. Wij wensen Jeroen, Sibrand, Koen en Leon heel veel succes en plezier toe in St. Louis!